Visites guiades

EL CASTELL DE TOUS

El castell de Tous s’alça en un petit turó de 457 metres, dominant el poble de Sant Martí de Tous així com l’antic camí ral de Santa Coloma a Igualada, cosa que ja n’explica, per si sola, la ubicació privilegiada que ocupa.

Aquest castell es troba documentat ja l’any 960 en la donació que féu el comte Borrell II, comte de Barcelona i Osona, de diversos castells anoiencs al bisbat de Vic, si bé el castell de Tous formava part del terme castral de Montbui, al comtat de Manresa. Forma doncs, part de la xarxa de castells fronterers del comtat de Manresa, oposant-se a la Marca Superior d’Al-Andalus (al-T’agr al-Alà).

  • Es realitzen visites guiades per a particulars, grups i escoles.
  • Cal Reservar amb deu dies mínim d'antelació.

Visita al Tous medieval: visita fixa el segon dissabte de cada mes, i qualsevol altre dia de la setmana, prèvia reserva -
- Visita al castell: només visita fixa el segon dissabte de cada mes -

VISITES AL TOUS MEDIEVAL
TOUS MEDIEVAL (visita fixa el 2n diumenge de cada mes, a les 11:00h.)
Visita al nucli antic de Tous on recorrerem els carrers del "Poblet", és a dir, el poble medieval originat a les faldes del castell de Tous i que encara conserva la seva personalitat medieval. (Inici i final: local de l'AECOM)

Inclou:

  • Visita a l'església de Sant Martí
  • Visita exterior del Castell de Tous
  • Recorregut pel "Poblet"

EL CASTELL DE TOUS
El castell de Tous es troba documentat des de mitjan segle X, formava part de la línia de castells fronterers dels comtats catalans amb Al-Andalus i evolucionà des d'un castell romànic fins a transformar-se en l'imponent edifici que veiem avui i que domina tot el poble de Tous i que, de fet, en suposà l'orígen.(Inici i final: local de l'AECOM)

Inclou:

  • Recorregut pel "Poblet"
  • Visita al Castell de Tous
  • Visita a l'església de Sant Martí

COM RESERVAR
Anoia Patrimoni SCP
anoiapatrimoni@gmail.com
C/ Sant Magí, 41
08710 Sta. Margarida de Montbui
T. 635 922 384

 
Tanca Formulari

Inscripció a les visites guiades

Un cop rebuda la vostra petició ens posarem en contacte amb vostè per correu electrònic.

S'ha d'escriure dues vegades per assegurar que l'escrivim correctament.

L’enviament des les dades introduïdes en aquest formulari per part de l’usuari, implicarà l’acceptació expressa i sense reserves de la política de protecció de dades personals que figura al peu d'aquesta pàgina. L’Ajuntament utilitzarà aquestes dades exclusivament per a la prestació del servei o gestió sol·licitada. En cap cas es cedirà o comunicarà a tercers les dades recollides sense consentiment de l'usuari, excepte quan siguin necessàries per a la prestació del servei sol·licitat o siguin requerides per les autoritats públiques competents, de conformitat amb les disposicions legals i reglamentàries aplicables en cada moment.


Darrera actualització: 19.12.2018 | 14:33
Darrera actualització: 19.12.2018 | 14:33