Tous tanca aquest diumenge la segona edició de la iniciativa ‘Experiència Artesana’

Dimecres, 23 de novembre de 2022 a les 09:30

El Cinema de Tous rebrà ‘L’artesania al cinema’ i els assistents podran gaudir de visites a tallers i exposicions artesanes

Sant Martí de Tous acull aquest diumenge 27 de novembre l’última proposta del cicle ‘Experiència Artensa’. L’acte tindrà lloc al Cinema de Tous a partir de les 12h del matí amb un vermut i la projecció de diferents documentals de la 4a Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania. A més, els assistents també podran fer una visita al taller obert Argo. Un taller d’art i artesania on la Lourdes hi fa pintura de restauració i el Cesc escultura, ceràmica i joieria. El taller es podrà visitar tant dissabte com diumenge de 10h a 13:30h del matí i de 17h a 21h del vespre.

Fins al 30 de desembre, també es podrà visitar l’exposició ‘Fusta i Oli’ d’Enric Mir a la Sala Camil Riba de Tous. L’exposició es pot visitar els dijous, divendres i dissabtes de 19:30h a 21:00h i, en especial, aquest diumenge, es podrà visitar de 11h a 12h del matí i de 13h a 14h del migdia

Aquesta proposta és l’última de la segona edició de la iniciativa ‘Experiència Artesana’. Una iniciativa del Consell Comarcal de l’Anoia i els ajuntament del Bruc, Copons, La Llacuna i Sant Martí de Tous, per acostar l’artesania al gran públic i potenciar el talent dels professionals d’aquest àmbit i potenciar també la capacitat creativa de la comunitat artesana a la comarca. El cicle s’ha celebrat aquest mes de novembre als diferents municipis adherits. El passat 18 de novembre es va inaugurar a l’Ajuntament del Bruc la segona edició del cicle “Experiència Artesana” amb el taller “L’artesania i l’espai exterior”. Un diàleg entre professionals, adreçat al públic en general, sobre el paper que juga l’artesania en el disseny d’espais interiors.

El dilluns, 21 de novembre, el Local de Dalt de la Piscina de La Llacuna, va acollir “Cistelleria. Cistell de costelles”. Els assistents van poder aprendre a confeccionar un cistell de costelles amb vímet de diferents varietats i colors. El dijous, 24 de novembre, l’Ajuntament de Copons ha estat l’escenari de la proposta “Ven amb emoció i naturalitat aquest Nadal”. Un workshop pràctic amb tècniques de storytelling i copywriting per aprendre a crear continguts adients per la campanya nadalenca.

A més, els dies 18, 19, 20, 26 i 27 de novembre s’han organitzat tallers oberts. Les persones interessades a participar-hi, tant en l’experiència artesana com en els tallers oberts, poden trobar el detall de la programació i fer les inscripcions a la pàgina web www.anoia.cat

Emmarcada dins del projecte Anoia en Transició, l’objectiu principal d’aquesta iniciativa és apropar la cultura artesana, tant als artesans de la comarca que tenen una relació més professional amb aquest àmbit, com al públic local perquè la pugui percebre des d’una manera més àmplia i des d’un vessant més lúdic o vivencial.

‘Experiència Artesana’ compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 24.11.2022 | 12:12