Tous rep dues flors d'honor a la iniciativa Viles Florides

Dimarts, 25 d'octubre de 2022 a les 09:30

El municipi participa per primera vegada a la iniciativa

Sant Martí de Tous enguany ha participat per primera vegada a la iniciativa Viles Florides, havent estat reconegut amb dues flors en l’avaluació d’aquest 2022

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d'espais verds urbans i enjardinats.

Aquest moviment vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. Per a Viles Florides, l’enjardinament va més enllà de propiciar espais agradables i té en compte valors com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida dels veïns, l'estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental o el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu dels jardins i parcs urbans.

Projecte Florit de Tous

La renovació de la trama urbana realitzada els últims anys ha permès incorporar el paisatgisme com a eix vertebrador de la qualitat de vida al municipi, potenciant les activitats culturals i esportives a partir d’aquests espais renovats, el verd urbà i l’entorn natural. Aquesta visió transversal ha permès actuar de manera integral al municipi generant espais públics amb zones verdes i jocs infantils de qualitat.

Viles Florides és un reconeixement a la tasca dels municipis per la millora de l’espai urbà

Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament, paisatge urbà i millora de la qualitat de vida dels seus habitants. Un jurat especialitzat format per professionals dels sectors del viverisme, la jardineria, el paisatgisme, el mobiliari urbà i altres àmbits relacionats és l’encarregat de certificar i renovar anualment aquests distintius. La Flor d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– és allò que els certifica com a municipis florits. Actualment a Catalunya hi ha 137 municipis distingits com a Vila Florida en reconeixement a la seva tasca per a la millora de l’espai urbà. Andorra s'acaba d'incorporar al projecte i en aquesta edició 2020 es començaran a visitar les primeres parròquies andorranes que seran viles florides.

El consitori assegura que "continuem treballant conjuntament amb els veïns i veïnes per un poble ben conservat amb espais públics de qualitat". 

 

Més informació sobre la iniciativa a Viles Florides.

Darrera actualització: 24.10.2022 | 16:46