Tous celebra un Sant Jordi confinat amb activitats per a tots els públics i concursos de relats i dibuix

Dimecres, 29 d'abril de 2020 a les 00:00

Malgrat celebrar la Diada de Sant Jordi en una situació d’excepcionalitat, l’Ajuntament de Sant Martí de Tous va programar tot un seguit d’activitats culturals que durant tot el dia van tenir un ampli seguiment a les llars del poble. 

Els contes per als més petits, explicats per la contacontes Mònica Torra, van tenir més de 130 visualitzacions a Youtube, i la presentació en directe del llibre “Tous i les seves masies II” de l’autora Elisa Vidal va comptar amb la participació telemàtica de més de 40 persones. La diada es va tancar amb el vídeo espectacle per adults “Un amor de bolero”, de la touenca Mònica Torra.

El mateix dia de Sant Jordi també van arrencar dos concursos de creació; d’una banda el concurs de relats curts per a adults i joves de més de 13 anys que ha guanyat Sílvia Llenas amb un relat titulat “Sí”. El jurat format per Elisa Vidal, Berta Creus, Montserrat Tarrats, Ramon Creus i Víctor Borràs ha escollit per unanimitat el text, i en el veredicte ha destacat que “és un text molt ben redactat i amb una bona estructura, una història molt tendra, l’argument està tractat amb molt realisme i sacseja les emocions del lector, no et deixa indiferent”.  La guanyadora s’endú un àpat doble en un restaurant de Tous, o bé ara a domicili o bé al mateix restaurant quan les condicions ho permetin. El relat guanyador es pot llegir a la pàgina web municipal tous.cat.

D’altra banda, durant tota la setmana els infants de fins a 12 anys han participat al concurs “Dibuixa el teu drac”. D’entre la dotzena de dibuixos finalistes s’ha realitzat una votació popular a través de la xarxa social Instagram amb més de vuitanta vots, i n’ha resultat guanyadora Lucía Gámez i Carrasco, de només 4 anys. El premi és una capsa de colors i un val de 25€ per gastar en un comerç de Tous o bé al cinema o al teatre, així que el desconfinament ho permeti.

El regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tous, Pau Mir, ha volgut agrair la participació de tothom en aquest Sant Jordi en confinament i ha destacat que “ha estat una jornada de Sant Jordi diferent i ben especial, igual que les caramelles o la Pasqua;  anem aprenent amb l’evolució de la pandèmia i les seves conseqüències i a Tous no suspenem cap acte cultural o tradicional, els transformem i els adaptem”. Mir afegeix: “la cultura és tant important per la salut emocional de les persones com qualsevol altra teràpia; no hi haurà virus capaç d’esborrar-la de la nostra vila. A més, això porta aire fresc a les llars de Tous i ajuda als artistes locals, els veïns i veïnes de Tous estan molt agraïts, la seva resposta és, com sempre, entusiasta, i seguirem adaptant el calendari d’actes previstos als temps que vagin venint”.

Darrera actualització: 29.04.2020 | 12:27