Tous celebra el primer any de vida com a Vila Florida

Dilluns, 11 d'abril de 2022 a les 00:00

El consistori regalarà una planta o flor a cada llar a través d’un val de descompte i també proposa als veïns apadrinar una torreta o un racó del poble

Sant Martí de Tous celebra el seu primer any com a Vila Florida amb una nova campanya de participació ciutadana. El municipi va ser el segon de la comarca a obtenir aquesta distinció l’abril del 2021 (després de Carme), un segell de qualitat paisatgística i de cultura del verd urbà i entorn natural impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya.

Per tal de seguir augmentant la presència del verd urbà, també en l’espai privat, el consistori impulsa per segon cop la iniciativa “Una flor a cada balcó” i regalarà una planta o flor a cada llar a través d’un val de descompte per valor de 3 euros que es pot passar a recollir per l’Ajuntament i que es podrà fer servir a la plaça de Fàtima del 27 d’abril a l’1 de maig.

D’altra banda, enguany l’Ajuntament repeteix l’acció “Apadrina una torreta o racó i fem cultura!”, una iniciativa que convida els veïns a tenir cura i regar una torreta, racó o parterre del poble. L’Ajuntament s’encarregarà de plantar-les i els veïns de cuidar-les. Amb el doble objectiu de fomentar la cultura local i de fomentar la participació ciutadana, aquells veïns que apadrinin una torreta rebran quatre entrades pel cinema de Tous. Les persones interessades poden trucar al 938096002 o enviar un correu electrònic a st.martitous@tous.cat.

En una segona etapa de la campanya, l’objectiu és que aquelles veïnes o veïns que no tenen actualment una torreta davant del portal la puguin sol·licitar entrant així a formar part de la iniciativa d’apadrinament. Des del consistori touenc subratllen que “la preservació dels valors de poble a través d’un projecte com el de Viles Florides permet i fomenta la implicació veïnal en el manteniment del municipi i la conservació dels espais públics”.

Darrera actualització: 11.04.2022 | 16:15