Tous celebra amb èxit una nova edició de la Festa Major d'Estiu

Dimecres, 7 de setembre de 2022 a les 00:00

Malgrat la mala previsió meteorològica, el poble va poder celebrar tots els actes durant els dies 2, 3 i 4 de setembre

Sant Martí de Tous ha celebrat aquest passat cap de setmana una nova edició de la seva Festa Major d’Estiu. Els dies 2, 3 i 4 de setembre el poble s’ha omplert de diverses activitats pensades per al gaudi de tots els públics, com ara el campionat de futbol, el torneig de ping-pong, concerts, una matinal de jocs infantils, un sopar popular i un vitast.

Un any més, la comissió dels 50 anys i l’Ajuntament han organitzat la festa major petita de Tous seguint la tradició. La festa es va encetar el divendres 2 de setembre amb el primer torneig de Futbol-7, organitzat per la UE Tous, el qual va comptar amb una gran participació de totes les generacions. L’acte va tenir lloc al nou camp municipal d’esports que Tous va inaugurar aquest estiu coincidint amb què l’Ajuntament culminava la transformació de la zona esportiva del municipi. La mateixa zona que va ser l’encarregada d’acollir el mític sopar popular, de la mà del Xiri i el qual va comptar amb unes 80 persones.

Dissabte, Tous es va despertar amb una matinal plena de jocs infantils, una gimcana adreçada a infants d’entre 3 i 6 anys pels carrers i carrerons del poble. Aquest acte va estar organitzat per l’Associació de Veïns del Serral. La Casa del Teatre Nu també va tenir el seu acte, representant l’obra de teatre i dansa “Blink Màgic”. Aquesta va comptar amb tres passis, el dissabte i el diumenge. Durant el matí, els infants i joves també van tenir el seu acte. Van participar al ‘Tous Got Talent’, el qual va comptar amb un sorteig d’un magnífic DRON. Al migdia, els veïns i veïnes de Tous van poder gaudir de la inauguració de l’exposició “20 anys d’Amics” a la Sala Camil Riba, la qual recull els darrers vint anys de vida de l’entitat els Amics de Tous.

Al vespre els vins de Mas Vicenç i unes tapes casolanes delicioses van ser el plat estrella pels touencs i touenques, que van poder gaudir d’un vitast, que tot i l’amenaça de mal temps es va poder celebrar, sent tot un èxit. Mentrestant, els assistents van poder escoltar bona música de la mà de Shushu González. Aquest acte va estar organitzat per la Comissió de l’Agermanamenta la nit, es va poder celebrar una nova edició del cicle Tous Sons d’Estiu amb un doble concert a càrrec del grup de percussió “Maracumbé” i de músiques urbanes amb diferents artistes locals i diferents estils.

El diumenge va ser l’últim dia de la Festa Major d’Estiu, però el dia també va estar omplert d’actes. De bon matí, des de la plaça de Fàtima va sortir la passejada botànica, a càrrec de Mercè Cartanyà i a mig matí es va celebrar  el campionat de ping-pong, amb tres categories i 34 participants en total. Al migdia, va ser el torn de la Trobada fillolenca gaudint d’un magnífic arròs entre més de 140 començals.

A la tarda, es va disputar el tradicional trofeu de FME de futbol amb un triangular entre la UE Tous, el CF Montbui i la SE Ateneu Igualadí. Els tres participants van endur-se un trofeu commemoratiu, però l’equip guanyador va ser pels amfitrions. Després d’aquest triangular, es va fer la fi de festa a la piscina amb una festa holly, per acomiadar l’estiu.

Tots els actes de la Festa Major d’Estiu 2022 de Tous estan organitzats per l’Ajuntament, la comissió 50tous, l’AV del Serral i l’AV de Fillol, en col·laboració amb altres colles i entitats del municipi. El consistori recorda el seu compromís amb la cultura i la festa segura.

El primer tinent d’alcalde i regidor de cultura i festes, Pau Mir, fa un balanç positiu i comenta “un any més la FME demostra la implicació de les colles i entitats del poble per passar un cap de setmana fantàstic, que també serveix de retrobament i tancament de l’estiu, moltes gràcies a tothom qui ha col·laborat i participat”.

 

Darrera actualització: 07.09.2022 | 14:03