Tous acull la projecció de documentals de la II i III Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania

Dimarts, 1 de febrer de 2022 a les 00:00

L’activitat tindrà lloc el proper divendres, 4 de febrer, en el marc del cicle ‘Experiència Artesana’

Sant Martí de Tous acollirà el proper divendres, 4 de febrer, la projecció de set documentals de la II i III Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania. L’activitat ‘L’artesania al cinema’ forma part del cicle ‘Experiència Artesana’, un esdeveniment nascut a la comarca de l’Anoia i que tindrà lloc durant el mes de febrer amb la finalitat de generar experiències al voltant de l’artesania a través de la formació i de la difusió de la cultura artesana. Els actes es repartiran en quatre dies i quatre poblacions: Sant Martí de Tous, El Bruc, Copons i La Llacuna.

La projecció es realitzarà al Cinema de Tous (18 h) i permetrà visualitzar set peces audiovisuals que parlen d’artesania amb mirades molt diverses i enriquidores. Totes elles han estat projectades anteriorment a la II i III Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania, iniciativa que impulsa Artesania Catalunya. L’activitat està dirigida al públic en general i és gratuïta, però l’aforament és limitat i cal inscripció prèvia. Després de les projeccions, que duraran aproximadament una hora i mitja, es convidarà el públic assistent a participar en un debat amb diversos experts sobre el present i futur de l’artesania.

És previst que assisteixin a la jornada cinematogràfica diverses personalitats, entre les que ja han confirmat David Hierro, gestor cultural especialitzat en l’àmbit artesanal i audiovisual que ha comissariat la Mostra Internacional d’Audiovisuals i la selecció de documentals que es podran veure a Tous; Amalia Puga, dissenyadora i creadora del projecte Entre Redes; Andrea Rigalós, directora del documental Master Artcraft Perfumer; Esperança Cases, l'artesana protagonista d’aquest darrer documental; i Victòria Rabal, directora del Museu Molí Paperer de Capellades.

A banda d’aquesta mostra documental, el dia 3 es farà un workshop al Bruc dirigit a professionals artesans i creatius; el dia 12, un taller monogràfic d’artesania en cuir a Copons; i el 18 de febrer, una xerrada i degustació de l’artesania en la gastronomia a La Llacuna. En paral·lel a aquestes activitats, Experiència Artesana organitzarà l’activitat Tallers Oberts, una iniciativa a través de la qual la comunitat d’artesans de la comarca obrirà les portes dels seus tallers als visitants durant tres dissabtes de febrer. Més informació i inscripcions a www.anoia.cat/experiencia-artesana.

L’esdeveniment està organitzat per Anoia en Transició, impulsat per la Diputació de Barcelona, Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat, el Consell Comarcal de l’Anoia, els ajuntaments del Bruc, Copons, La Llacuna i Sant Martí de Tous, i la col·laboració de l'Escola Municipal d'Art i Disseny Gaspar Camps, Copons in Loft, Cinema de Tous i Origen Llacuna.

 

Podeu consultar tota la programació als documents adjunts.

Darrera actualització: 01.02.2022 | 10:31