S'obre un concurs per participar al documental 'Jo no m'embolico!'

Dilluns, 20 de novembre de 2023 a les 00:00

Es tracta d'una iniciativa de la Diputació de Barcelona per produir un documental curt per mostrar el que fan els veïns i veïnes de Tous per reduir residus, en especial els plàstics d'un sol ús

En els darrers anys els plàstics d’un sol ús s’han convertit en un greu problema d’abast mundial i de dimensions epidèmiques, amb conseqüències ambientals i per a la salut de les persones. 

L'Ajuntament de Tous, amb el suport de la Diputació de Barcelona, vol mostrar en un documental accions de la ciutadania i dels ajuntaments que inspirin d'altres persones i que contribueixin a avançar cap al residu zero i, en especial, a reduir els plàstics i envasos d’un sol ús.

El resultat d'aquesta acció serà la producció d’un documental curt a Tous, amb la voluntat de mostrar el que fan els veïns, veïnes, comerços i el propi ajuntament per per “no embolicar-se” i reduir els residus, en especial els plàstics d’un sol ús. "Jo no m’embolico!" vol, doncs, documentar què feu les persones per viure sense plàstics i reduir altres materials, amb l’objectiu de donar a conèixer accions que puguin inspirar altres persones i avançar així cap a un model de societat residu zero, més sostenible i saludable. 

Acció en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que tindrà lloc del 18 al 26 de novembre sota el lema "No t'emboliquis!".

I què et proposem fer?

Coincidint amb l’inici de la Setmana de Prevenció de Residus 2023 i fins al 18 de desembre, les persones o grups del teu municipi que desitgeu aparèixer al documental “Jo no m’embolico!” haureu d’enviar a través d'aquest formulari un vídeo curt d'un minut explicant què feu per viure sense plàstics. Com a requisit indispensable, a part de la durada (que no podrà sobrepassar el minut), al vídeo hi haurà d’aparèixer en algun moment l’eslògan #jonomembolico. La participació es pot fer a títol individual, però també s’acceptaran famílies o grups diversos (p.ex.: escoles, comerços, etc.).

Amb totes les propostes rebudes, farem una selecció de les persones o col·lectius que apareixeran al documental, el qual s'enregistrarà al primer trimestre del 2024 amb els seleccionats.

Darrera actualització: 20.11.2023 | 17:14

Imatges