Les Caramelles de Tous rebran la Creu de Sant Jordi

Divendres, 24 de març de 2017 a les 22:00

Estem d'enhorabona!

Si bé l’any passat les Caramelles Sant Martí de Tous , van ser reconegudes amb un diploma oficial de la Generalitat de Catalunya com a entitat centenària i recentment ha estat inclosa la festa touenca dins el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, ahir, l’Alcalde de Tous, el David Alquezar Claramunt, va rebre una trucada del Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya en la que li va comunicar oficialment, que enguany, les Caramelles de Tous rebrien la Creu de Sant Jordi de la ma del President de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Carles Puigdemont i Casamajó, el proper mes d’abril.

Estem molt contents i feliços de que es reconegui la feina ben feta i ens omple d’orgull i satisfacció que s’hagi aconseguit aquesta fita.
Cal felicitar i agraïr la feina feta a totes i a tots els que han participat d’aquesta festa al llarg de tants anys i especialment als que encara avui en dia s’encarreguen de tirar endavant les Caramelles de Tous, que mantenen, amb tant bon estat de salut aquesta tradició a la nostra vila.
A Tous, estem d’enhorabona!

La Generalitat reconeix oficialment les Caramelles de Tous com una de les festes més destacades de Catalunya.
El departament de Cultura de la Generalitat ha inclòs les Caramelles de Sant Martí de Tous en el Càtaleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, del qual formem part prop d'una setantena de les celebracions, festes i elements singulars més destacats del patrimoni cultural i immaterial del nostre país.
La petició de catalogació ha estat realitzada a la Generalitat per iniciativa de la Comissió de Caramelles, secció dels Amics de Tous. La inclusió de les Caramelles en el Catàleg del Patrimoni Festiu representa un reconeixement oficial que contribuirà a la difusió i al coneixament exterior d'una de les festes més importants del nostre poble.

Darrera actualització: 07.04.2017 | 08:05