L’Ajuntament porta la fibra òptica pública al municipi

Dilluns, 24 de juliol de 2023 a les 09:30

L'actuació s'iniciarà les properes setmanes i farà arribar la xarxa troncal a l'Ajuntament, des d'on es distribuirà a la resta del municipi i al nucli de Fiol

L’Ajuntament de Tous començarà aquest estiu el desplegament de fibra òptica pública. Aquesta actuació farà arribar la xarxa troncal a l’Ajuntament, des d'on es distribuirà a la resta del municipi i al nucli de Fiol, facilitant per part de les companyies donar servei a habitatges i masies de la zona. Aquesta infraestructura serà realitzada pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI).

La portada de la fibra òptica permetrà als touencs i touenques gaudir d’uns serveis de telecomunicacions de primer ordre. L’arribada de la fibra òptica a tots els municipis del territori permet connectar les infraestructures i serveis públics d’arreu del país, facilitar el desplegament de nous serveis, la creació de nous operadors locals i també impulsar el desplegament de la xarxa 5G.

En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Oriol Ribera, explica que des del consistori “celebrem l’arribada de la xarxa pública de fibra òptica a Tous i nucli de Fiol, oferint així les millors prestacions de connectivitat a tota la població. En la societat actual, basada en el flux continu de dades en pràcticament tots els àmbits d’actuació i el creixement cada vegada més consolidat de feines amb condicions híbrid com el treball presencial i el teletreball, la necessitat de comptar amb una infraestructura de comunicació digital pública i de qualitat s’ha fet imprescindible”. Ribera també explica que amb l’arribada d’aquest servei “ estem posicionant a nuclis rurals com el nostre a l’alçada de grans nuclis urbans, alhora que també es promourà la lliure competència entre les diferents operadores de telefonia, cosa que sempre és una bona notícia pels consumidors”.

El cost de l’actuació acordada entre l’Ajuntament de Tous i la Generalitat de Catalunya serà assumit íntegrament pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 22.08.2023 | 11:26