L’Ajuntament de Tous fa una crida a la ciutadania a participar al projecte Viles Florides

Dimecres, 26 de de maig de 2021 a les 00:00

El consistori regalarà una planta o flor a cada llar a través d’un val de descompte i també proposa als veïns apadrinar una torreta o un racó del poble

L’Ajuntament de Sant Martí de Tous fa una crida a la ciutadania per participar al projecte Viles Florides, al qual es va adherir el passat mes d’abril, un segell de qualitat paisatgística i de cultura del verd urbà i entorn natural impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya.

En el marc del projecte Viles Florides, el consistori posa en marxa una campanya de participació ciutadana per tal d’implicar als veïns i veïnes de Tous en aquest model de poble que aposta pel paisatge i les plantes autòctones per aconseguir un entorn més bonic, verd i agradable. Per fer-ho, l’Ajuntament recupera la iniciativa “Una flor a cada balcó” amb l’objectiu d’augmentar la presència del verd urbà, també en l’àmbit privat. Així, l’Ajuntament regalarà una planta o flor a cada llar a través d’un val de descompte per valor de 3 euros que es pot passar a recollir per l’Ajuntament i que es podrà fer servir fins el 6 de juny a la plaça de Fàtima.

D’altra banda, l’Ajuntament engega una altra via de col·laboració l’acció “Apadrina una torreta o racó i fem cultura!”, una iniciativa que convida als veïns a tenir cura i regar una torreta, racó o parterre del poble. L’Ajuntament s’encarregarà de plantar-les i els veïns de cuidar-les. Les persones que apadrinin alguna torreta o espai rebran quatre entrades pel cinema de Tous.  Les persones interessades poden trucar al 93 809 60 02 o escriure al correu st.martitous@tous.cat.

En una segona etapa, de cara a l’any vinent, el consistori preveu seguir fomentant la participació ciutadana per tenir un poble més verd amb una campanya per posar una torreta davant el portal.

El paisatge com a eix vertebrador de la qualitat de vida al municipi

La renovació de la trama urbana realitzada els últims anys ha permès incorporar el paisatgisme com a eix vertebrador de la qualitat de vida a Sant Martí de Tous, potenciant les activitats culturals i esportives a partir d’aquests espais renovats, el verd urbà i l’entorn natural. Aquesta visió transversal ha permès actuar de manera integral al municipi generant espais públics amb zones verdes i jocs infantils de qualitat, i zones de passeig cap a l’entorn natural. Al llarg dels anys, el poble ha sabut mantenir la qualitat i dignitat urbana, amb l’objectiu de no créixer en extensió sinó conservant allò que el caracteritzava: l’encant de ser un poble bàsicament rural, agrícola i de secà, fent dels elements patrimonials; entorn natural, la cultura i tradicions, pilars de la qualitat de vida al poble, i punt d’atracció d’un turisme familiar i esportiu.

Darrera actualització: 26.05.2021 | 13:14