L’Ajuntament de Sant Martí de Tous destina 36 mil euros a fer front a la crisi provocada per la Covid-19

Diumenge, 19 de juliol de 2020 a les 00:00

El darrer Ple de l’Ajuntament de Sant Martí de Tous ha aprovat una modificació del pressupost municipal per destinar una partida de 36.000€ a fer front a les conseqüències de la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19. 
A proposta de l’equip de govern, els diners es destinaran a tres paquets d’accions: les mesures socials i de prevenció, les mesures de dinamització econòmica i les mesures de caire cultural.

Pel que fa a les mesures socials i de prevenció, es destinaran 10.000 euros a donar resposta a les necessitats bàsiques de les famílies, i 10.000 euros més a aplicar mesures sanitàries, de neteja i de prevenció de cara als serveis municipals i a la població.

En la línia de dinamització econòmica, l’Ajuntament ha acordat reprendre el projecte “Tous en Transició” iniciat l’any 2010, que incideix en la producció d'energia sostenible i el seu foment, la salut comunitària de proximitat, la convivència, el civisme i la salut emocional dels veïns, l'educació de qualitat en un entorn rural, l'economia, el comerç de proximitat i l'agricultura quilòmetre zero. Com a primera mesura es preveuen destinar 16.000€ al foment del comerç local amb un campanya que combinarà incentivar el consum local i de proximitat, la solidaritat entre el veïnat i l’ajut social a qui més ho necessita, i que començarà el mes d’agost.

Finalment, pel que fa al foment de la cultura, l’Ajuntament ja té en marxa el programa “Desconfiem la cultura”,  i es mantindrà la inversió econòmica perquè no es deixi de programar la rica oferta cultural al municipi implantant les mesures sanitàries que s’ajustin als protocols establerts per garantir la seguretat dels veïns, tal i com ja s’ha fet en actes com el Festival de Llegendes de Catalunya celebrat aquest mateix mes de juliol.

L’alcalde de Tous, David Alquézar, ha assegurat que “la prioritat de l’Ajuntament es garantir que totes les veïnes i veïns de Tous tenen  les necessitats bàsiques cobertes”, i és amb aquest objectiu que el consistori farà aquesta inversió de 36.000 euros.
 

Darrera actualització: 20.07.2020 | 09:20