La Caminada Popular recorrerà nous camins oberts pels treballs de restauració del bosc cremat

Dijous, 5 de maig de 2022 a les 00:00

Tindrà lloc el diumenge 15 de maig i les inscripcions es poden fer fins dos dies abans a Cal Ton i a l’Ajuntament

La XXVI Caminada Popular de Tous recorrerà nous camins oberts pels treballs de restauració de la zona forestal cremada l’estiu passat, a banda de camins i corriols de sempre. Tindrà lloc el diumenge 15 de maig. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer fins dos dies abans de la caminada, el 13 de maig, a Cal Ton i a l’Ajuntament de Tous.

Amb el lema “Rebrotem” -recuperat del Cercabirres de la darrera edició de la Festa Major-, el consistori ha organitzat conjuntament amb l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Tous i la Diputació de Barcelona una ruta de 10 quilòmetres amb un desnivell de 415 metres i una dificultat tècnica moderada que permetrà veure els treballs forestals realitzats per recuperar la vegetació cremada el juliol de l’any passat, en l’incendi que va afectar Tous i altres municipis com Bellprat o Santa Maria de Miralles.

El recorregut sortirà de la Masia d’Aubareda diumenge a les 8.30 h, pujarà pel camí de la Creu de Ferro -on hi haurà un avituallament-, baixarà per la zona de la Roureda i la Savinosa i es dirigirà cap a l’Alzina de Cal Gol, on finalitzarà. Allà es podran observar els nous brots que estan naixent de l’arbre centenari que van engolir les flames. L’Ajuntament i l’ADF treballen per delimitar aquesta zona i protegir els nous brots de l’alzina per garantir-ne la preservació.

El preu de la inscripció anticipada és de 10 euros (8 euros per als menors de 10 anys) i inclou una samarreta -fins a esgotar existències- i esmorzar al final de la caminada -entrepà de botifarra de Tous a la brasa, vi, aigua i cafè-. El mateix dia de la caminada també s’acceptaran inscripcions al preu de 12 euros. Des de l’organització recomanen portar aigua, una gorra i calçat específic per caminar.

Darrera actualització: 05.05.2022 | 13:53