La 25a Caminada Popular de Tous reivindica el territori davant l’amenaça del macro parc solar

Dimarts, 18 de de maig de 2021 a les 00:00

El recorregut ha estat senyalitzat durant tot el cap de setmana per tal d’adaptar l’esdeveniment a la pandèmia

La 25a Caminada Popular de Tous, que ha tingut lloc aquest passat cap de setmana, ha servit per reivindicar el territori davant l’amenaça del macro parc fotovoltaic, amb una ruta que ha recorregut part dels terrenys que es podrien veure afectats per la instal·lació. Amb aquesta iniciativa, la plataforma Salvem Tous i l'Ajuntament han volgut posar en valor l'entorn natural del municipi a través d’un dels esdeveniments més esperats al poble.

Malgrat cada any la Caminada Popular de Tous aplega centenars de persones, enguany l’organització ha adaptat l’esdeveniment a la situació sanitària amb una ruta de sortida lliure que ha estat oberta durant tot el cap de setmana. Una fórmula que ha permès evitar aglomeracions amb una participació esglaonada al llarg dels dos dies i que ha estat ben acollida pels touencs i touenques.

L’Ajuntament de Tous valora molt positivament la celebració de la Caminada Popular, sobretot tenint en compte que l’any passat va ser un dels pocs esdeveniments que es van anul·lar degut a la Covid-19. Segons declaren els portaveus de la plataforma Salvem Tous “desitgem que la caminada hagi servit per adonar-nos de la brutalitat del projecte. Passejar per aquests camps i boscos imaginant que allò, ara verd, seran camps de plaques metàl·liques, et deixa el cor encongit... Continuarem lluitant perquè s'aturi el projecte.”

Darrera actualització: 18.05.2021 | 17:54