Instal·lem una estació metereològica a la coberta de l'Arxiu Municipal

Divendres, 31 de de desembre de 2021 a les 00:00

L'estació ha estat cedida per l'observador meteorològic i fill de Tous Jordi Pujadó

L'Ajuntament de Sant Martí de Tous ha instal·lat aquesta setmana una estació meteorològica a la coberta de l'edifici polivalent per a entitats i Arxiu Municipal (antic Aldo Martin's), en un punt que es considera ideal per a la recollida de dades.

Jordi Pujadó, fill de Tous i observador meteorològic, ha arribat a un acord amb el consistori per tal de cedir l'estació a canvi de l'espai i el manteniment. La consola de control es troba a les instal·lacions de l'Associació dels Amics de Tous, que també han col·laborat amb el projecte.

Pujadó explica que "les dades seran molt bones, tant de temperatura com de vent. Al ser un lloc elevat del poble segurament tindrem una mica d'inversió tèrmica, ho anirem comparant amb l'altra estació instal·lada al carrer Torrenova, a prop del torrent".

De moment, la instal·lació està en període de prova, però la situació i qualitat de l'estació semblen òptimes per convertir-se en una estació oficial. Des de l'Ajuntament s'iniciaran properament els passos pertinents per tal de fer-ho possible. L'estació ja pertany a la xarxa Anoiameteo dels diferents observadors de la comarca.

Ja es poden consultar les dades a temps real a la web weathercloud.net. Hi podeu accedir de forma directa des d'aquests dos enllaços:

https://app.weathercloud.net/d2182655077#current 

https://app.weathercloud.net/d2182655077#profile

Darrera actualització: 31.12.2021 | 13:54