Estrena del Cicle Gaudí a Sant Martí de Tous

Dimarts, 19 de març de 2024 a les 00:00

“EL MESTRE QUE VA PROMETRE EL MAR”

AQUEST DISSABTE 23 DE MARÇ A LES 19 H

AL CINEMA DE SANT MARTÍ DE TOUS

L'Ajuntament de Sant Martí de Tous vol potenciar la cultura i el cinema i porta el Cicle Gaudí a Tous. 

 

El Cicle Gaudí és un projecte que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de la Generalitat de Catalunya, les 4 Diputacions, la Fundació SGAE i La Fundació Víctor Grífols i Lucas.

Constitueix una xarxa estable de sales a Catalunya que porta 10 pel·lícules catalanes l’any, una cada mes, a un centenar de poblacions de tot el territori. 

El seu objectiu és promoure el consum de cinema català a tot el territori de llengua catalana, prestigiar la cinematografia feta aquí i fomentar l’hàbit d’anar al cinema.

 

El llibre i la pel·lícula “El mestre que va prometre el mar” estan basats en fets reals i són un homenatge a Antoni Benaiges (Enric Auquer). Un jove mestre de Tarragona que abans de la guerra fou destinat a Burgos i mitjançant un innovador mètode pedagògic inspira els seus alumnes i els fa una promesa: portar-los a veure el mar.

Durant la Segona República la transformació de la societat començava en l'escola pública per a tothom, amb un cos modèlic de Mestres vocacionals, compromesos i pedagògicament avançats al seu temps.

Ariadna (Laia Costa) descobreix que el seu avi busca des de fa temps les restes del seu pare, desaparegut a la Guerra Civil. Decidida a ajudar-lo, viatja a Burgos, on estan exhumant una fossa comuna on podria estar enterrat. Durant la seva estada, coneixerà l’emotiva història d'Antoni Benaiges.

 

Per apropar a tothom a la cultura i al cinema, els espectadors que vulguin sopar a Tous tindran un descompte de 2 €, gentilesa de l’Ateneu de Tous i el Xiri de Tous (Bar don Paco). 

També tindrem descomptes per les entrades als socis i amics de diferents entitats del poble i altres que donen suport al Cicle Gaudí. 

Més informació d’entrades, menús i descomptes a: https://entradium.com/es/events/cicle-gaudi-de-tous

Ens podeu seguir per a noves activitats i projeccions a @stmartidetous i seguir la cartellera habitual amb doble programació dels diumenges a @cinemacasaldetous.

Darrera actualització: 19.03.2024 | 21:40