Es presenta la nova Taxa Justa en la recollida d'escombraries

Dijous, 30 de juny de 2022 a les 09:30

El poble fa un pas més i es converteix en un dels primers municipis de l’Anoia a implementar el nou model de Taxa Justa en la recollida d’escombraries

El poble fa un pas més i es converteix en un dels primers municipis de l’Anoia a implementar el nou model de Taxa Justa en la recollida d’escombraries.

Aquest nou model consisteix en establir una taxa que té en compte els hàbits de separació i de reducció de residus de cada llar i comerç, deixant enrere la taxa única per tothom, que no valora el comportament de cada individu en la gestió de les seves deixalles. El nou sistema començarà a comptabilitzar fiscalment a partir de l’1 de gener de 2023, tot i que el rebut no arribarà a les llars fins al 2024.

Abans, durant aquests mesos i fins al desembre de 2022, s’estableix un període d’assaig per ajustar les dades de les aportacions i dels usuaris i harmonitzar el sistema amb el municipi. Durant el juny s'han fet sessions informatives per explicar al veïnat aquest nou model i han estat tot un èxit, ja que han comptat amb la participació de més de 80 persones.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Festes, Medi Ambient i Promoció Econòmica, Pau Mir, explica: "amb la implantació de la taxa justa fem un pas més cap a l'excel·lència en la gestió de residus. A Tous ja ho fem molt bé i estem conscienciats, ara ho millorarem. Amb aquest sistema, qui ho faci malament o no participi del porta a porta, no farà que pugi la taxa per a tothom com passava fins ara, i qui ho segueixi fent bé, o fins i tot millori el tractament dels seus residus, se'n veurà beneficiat. Així incentivem la reducció i la millor selecció de les deixalles.

Darrera actualització: 29.07.2022 | 11:39