El Festival de Llegendes clou la seva 13a edició amb 4.000 entrades venudes

Dijous, 7 de juliol de 2022 a les 00:00

160 veïns i veïnes han fet possible el Festival amb el seu voluntariat

Tous ha acollit durant quatre dies visitants d’arreu del territori català que han omplert tots els espectacles; més de la meitat han penjat el cartell d’entrades exhaurides. El festival ha programat una trentena d’espectacles de teatre, música, dansa, titelles i narració. L’organització ha tancat l’edició amb satisfacció i èxit de visitants amb el recompte de gairebé 4.000 entrades venudes, mil més que l’any passat.

El Festival de Llegendes de Catalunya proposa una programació de múltiples opcions per a petits i grans, i amb una aposta important pels projectes de nova creació, així com pels projectes de parla catalana més enllà de Catalunya, com l’Alguer i Mallorca. La codirectora del festival i del Teatre Nu, Maria Hervàs, explica que "una de les línies centrals del DeLlegendes des dels seus inicis és la dels vincles amb el territori". Per la seva banda, Víctor Borràs, també codirector del festival i del Teatre Nu, assegura que "un dels objectius principals del Festival de Llegendes de Catalunya és l’aposta pels espectacles de nova creació i les companyies emergents".

A banda dels espectacles, els visitants també van poder gaudir d’un mercat d’artesania, una zona de foodtrucks i activitats paral·leles com el programa KidsXS de Catalunya Ràdio presentat per Pau Guillamet i amb la col·laboració de Txell Bonet que van emetre en directe des de la plaça Manel Girona.

Un total de 160 persones, veïns i veïnes del poble, han fet possible l’organització del Festival amb la seva dedicació voluntària. Una xifra de voluntaris que suposa gairebé un 15% de la població, dadaque reflecteix que Sant Martí de Tous viu el festival d’una manera molt especial.


Un any més, l’Apagada de Misteri és l’estrella del programa

L’estrella del certament ha estat, una edició més, “L’Apagada de Misteri”, l’acte més esperat per la màgia que se’n deriva: s’apaga l’enllumenat públic de tot el poble i el nucli antic queda il·luminat per 6.000 espelmes que guien els visitants per un recorregut on una vuitantena d'actors i actrius voluntaris del poble interpreten diferents escenes relacionades amb les llegendes.

Darrera actualització: 29.07.2022 | 11:52