Crònica del primer cap de setmana de Festa Major

Dilluns, 8 de de novembre de 2021 a les 00:00

La gran participació i la bona organització aconsegueixen una excel·lent arrencada de la Festa Major

El primer cap de setmana de Festa Major va començar amb la reunió explicativa del joc de l'Assassí, on es pot apuntar la gent, de 14 anys en amunt, fins el mateix dijous (hem allargat el termini). A la tarda, els Amics de Tous presentaven una interessantíssima conferència a Cal Frarés, on el Dr. Bruno Gómez de l'IPHES  va explicar les activitats i els resultats de les darreres excavacions arqueològiques, com la que ara mateix s'està fent a Tous. Al vespre, les cuineres de Tous van presentar a l'escenari del Casal de Tous la seva esbojarrada obra, La Repassada, amb la seva particular classe de cuina de pollastre rostit, on per sorpresa van aparèixer les Martines de Tous, després de més de 3 anys fora dels escenaris i actes Touencs.

Diumenge, Tous es va llevar amb el poble envaït de ciclistes, corredores, corredors, voluntariat... Arrencava la 8a. edició de la Hivernal PANNA el Bandoler, aquest any amb una xifra rècord de 818 incrits repartits en 5 categories, tot un èxit de participació i organització. El balanç és excel·lent i el la climatologia va acompanyar d'allò més. Tres esportistes touencs van fer podi: Mirèia Sànchez, Marc Ribera i Jordi Vidal. Cal destacar també la vesant solidària de la Cursa, que donant 50 cèntims de cada inscripció, es va poder fer un donatiu de 409€ a la AESWH, i amb 1 eur. de cada incripció, un donatiu de 818€ a l'ADF local. Des de l'Ajuntament volem agraïr l'esforç dels patrocinadors principals, de tots els col·laboradors, l'equip de PANNES-Organització, dels més de 100 voluntaris, de totes i tots els particpants que van venir d'arreu i també dels treballadors municipals que abans, durant i després de la cursa ho han donat tot per aconseguir que fos, de nou, la millor PANNA de la història.

A la tarda, tenia lloc la inauguració de l'exposició que van organitzar la comunitat Josefina, celebrant els 10 anys que fa que van aterrar a Catalunya des de Mèxic, mostrant l'obra de l'artista local, Núria Riba, que va realitzar per encàrrec per un calendari commemoratiu durant el confinament.

Ja al vespre, les dones de l'agrupació teatral de Calaf, van oferir a la Casa del Teatre Nu "Los monólogos de la vagina", una posada en escena magnífica, una interpretació brillant de totes elles i un text per trencar tabús i alhora denunciar la violència masclista d'una manera dura i colpidora, com no pot ser d'una altra manera. La gran actuació de les components de la companyia, la intensitat del text, les cançons i la proximitat del public, van generar emotiva comunió de sentiments que va acabar amb un llarg aplaudiment mutu i tot el públic dempeus.

Us animem a participar als propers de la Festa Major. Podeu consultar el programa en aquest enllaç.

Darrera actualització: 08.11.2021 | 18:49