Biblionius per fomentar la lectura i donar una nova vida als llibres

Divendres, 14 de juliol de 2023 a les 09:00

S'han instal·lat dos punts de llibres lliures a Les Voltes i a l'Ateneu

L’Ajuntament de Tous ha iniciat el projecte Biblionius, la instal·lació d’unes casetes d’intercanvi gratuït de llibres que volen potenciar i fomentar tant la lectura com la cultura d’intercanvi i reutilització, donant una nova vida als llibres que ja no fem servir. S’han instal·lat dos punts del llibre lliure en dos espais del municipi, a Les Voltes i a l'Ateneu.

Aquesta iniciativa és coneguda en altres països com a bookcrossing i, tot i que és molt comú en altres llocs, al territori encara no s’ha consolidat com una pràctica habitual. El funcionament d’aquest intercanvi gratuït de llibres és molt senzill: qualsevol persona pot agafar un dels llibres que es guarden dins d’aquests ‘biblionius’ i, si vol, pot endur-se’l a casa. Un cop llegit, té l’opció de quedar-se’l o tornar a deixar-lo a la caseta perquè una altra persona en gaudeixi. Només hi ha una condició: si agafes un llibre, n’has de deixar un altre per tal de mantenir la cadena.

Des del consistori es demana el màxim respecte i civisme per tal de mantenir els Biblionius en les millors condicions i que el màxim nombre possible de persones en puguin fer ús.

Darrera actualització: 14.07.2023 | 10:58