Fes un regal d’amic invisible, vine a donar sang!

Dimecres, 11 de desembre de 2019 a les 11:15

El Banc de Sang i Teixits farà, sota el lema de la campanya “Fes un regal d’amic invisible, vine a donar sang!”, una nova jornada de recollida de sang amb desplaçament d’una unitat mòbil a Sant Martí de Tous. Serà el proper dissabte, 14 de desembre de 10h a 14h al Casal de Tous.

Recorda que el primer cop que donis sang, t’has d’identificar amb el DNI, NIE, passaport o permís de conduir. Si ja formes part del registre del Banc de Sang, n’hi ha prou amb el carnet de donant o amb un document amb nom i cognoms. Si aquest dia no pots ser-hi, no pateixis, pots consultar el calendari de recollides on especifica el lloc i horari on es realitzen cada dia!

Des de l’Ajuntament de Tous volem recordar que donar sang és un gest que salva vides. La donació de sang és un acte que no comporta cap risc pel donant i, en canvi, pot suposar avançar en el procés de curació de moltes persones malaltes de tot el territori. Cada dia calen 1.000 donacions de sang per poder assistir totes les persones que ho necessiten. Tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els i les seves malaltes, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.

Moltes vegades, sorgeixen preguntes que són molt freqüents, com Jo puc donar-ne? A continuació hi ha els factors que poden condicionar a la donació de sang.

Per tant, pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 70 anys que pesi més de 50 quilos, però hi ha uns quants factors que ho poden condicionar. Consulta’ls

Es necessita sang fresca, vine a donar sang!

D’altra banda, des de l’Ajuntament de Tous volem animar al jovent a donar sang, ja que, cal  destacar que els joves són el col·lectiu que menys sang dona. De fet, només 1 de cada 5 menors de 25 anys dona sang, això suposa el percentatge més petit de totes les franges d’edat. A continuació, trobareu enllaços d’algunes de les campanyes i iniciatives que s’han dut a terme des del Banc de Sang i Teixits, per tal d’incentivar a aquesta part de la població a donar sang.

 
Darrera actualització: 16.12.2019 | 09:23