Ple ordinari de l’Ajuntament de Sant Martí de Tous 10/2019 de data 12 de setembre de 2019

Dimecres, 18 de setembre de 2019 a les 00:00

✅ Punt 1.- Aprovació de les actes de les sessions plenàries de data 18 de juliol i de 25 de juliol de 2019. S’aproven sense esmenes i per unanimitat les actes de les sessions anteriors.
 
✅ Punt 2.- Adhesió a la Moció de Defensa de la pagesia i per un preu digne del raïm i el vi.El grup d’Esquerra Republicana de Tous proposa l’adhesió a la moció de defensa de la pagesia i per un preu digne del raïm i el vi, posant en valor que Tous és un municipi rural i agrícola, amb una historia vitivinícola pròpia de la vegueria del Penedès de la que formem part. La resta de formacions politiques es sumen a la proposta i s’aprova per unanimitat.
 
✅ Punt 3.- Donar compte i ratificar Decrets d’Alcaldia.L’equip de govern detalla els decrets que fan referència a les ajudes sol·licitades al llarg dels mesos d’estiu. La primera en el marc de les ajudes de dinamització econòmica territorial s’ha sol·licitat la creació d’un vial de vianants entre el polígon industrial i el carrer de la Pau, aprofitant l’antiga carrerada de Cal Manadetes. Amb aquesta actuació es vol millorar la mobilitat entre polígon industrial i el poble facilitant la relació econòmica entre les activitats del nucli (restaurants, comerços, botigues) i les activitats del propi polígon. La segona en el marc de les ajudes de conservació de patrimoni en col·laboració amb la Parròquia s’ha sol·licitat l’arranjament del santuari de Sentfores, creant una zona d’alberg i de restaurant.  
 
✅ Punt 4.- Precs i Preguntes.
A proposta dels grups es debaten els següents grans temes:

· Arribada de Creu Roja al polígon industrial: projecte logístic i de formació, impacte al municipi amb nous llocs de treball directes i indirectes, inversió per arranjament de l’espai, implantació del projecte social al municipi, i relació i conveni amb l’Ajuntament.

· Regulació del transit al carrer Diputació: problemàtica volum de circulació i velocitat, mesures implantades, previsió de noves mesures i necessitat de compatibilitzar les diferents problemàtiques de circulació.

· Problemes d’incivisme a la Festa Major d’Estiu: Valoració dels antecedents, de la problemàtica general a totes les festes majors de la comarca, i de la situació viscuda, necessitat d’establir un diàleg amb la comissió de joves, necessitat de generar un debat al voltant del model festiu del municipi en un sentit ampli i que generi models perdurables, inclusius i populars que esdevinguin un tret significatiu de Tous.

· Com en els darrers mandats, el govern municipal planifica una reunió oberta als veïns a primers d’any nou per compartir la planificació i línies estratègiques d’aquests propers anys, tot establint les línies de participació ciutadana.

Darrera actualització: 18.09.2019 | 19:42