Manifest Diada Nacional de Catalunya 2020

Dijous, 10 de setembre de 2020 a les 00:00

Benvolgudes i benvolguts veïns,


Enguany, les mesures de prevenció decretades del COVID19, no ens permeten fer el tradicional esmorzar a la Plaça de l’1 d’octubre, i donades les circumstàncies, hem cregut més convenient fer-vos arribar el manifest a les vostres llars, que convocar una  concentració amb el risc que pot comportar, i d’aquesta manera arribar, a més, a moltes i molts més de vosaltres.

Creiem que aquest any és més important que mai arribar a tothom, per que la lluita per les nostres llibertats continua, no defallirem.

Demà es commemora un dia fatídic en que la nostra capital caigué en mans borbòniques, 306 anys després, ja va sent hora que ens en desfem.

Animem a tots els pobles ibèrics a que ho facin, però mentre, si sou avui i aquí, vingueu d’on vingueu, ajudem entre totes i tots a construir una república socialment justa, culta i lliure, on tothom tingui els mateixos deures i llibertats, oportunitats i serveis...

Commemorem una derrota però cal que celebrem la capacitat de resiliència d’un poble, d’un país, davant les adversitats i els atacs per part d’aquells qui ens volen en silenci. Celebrem la perseverança i la tenacitat per sobre de l’opressió, de l’esperança per damunt de la por.

Un any més la Diada Nacional de Catalunya es produeix en un context de manca de drets i llibertats, amb l’encara vergonyosa existència de preses i presos polítics, d’exiliats i exiliades, i amb un sistema repressiu contra la dissidència política.

El municipalisme català sempre ha estat, està i estarà compromès amb les llibertats de les nostres veïnes i veïns; som un baluard democràtic al servei de la gent. Som el primer esglaó del país, les parets mestres d’una societat més lliure, democràtica i  moderna. Perquè justament el país no és sinó la suma de les diversitats que ens fan ser poble, la conjunció plural i enriquidora de persones, sensibilitats, visions compartides i horitzons d’esperança.

Precisament aquesta és la definició de poble o ciutat, el conjunt d’homes i dones lliures, que formen part d’una comunitat, que se’n senten i volen treballar pel progrés, la cohesió i la llibertat de les persones que en formen part.

Els pobles i ciutats hem tornat a demostrar, en un context d’extrema dificultat i ple d’adversitats, que ser al peu del canó és la nostra manera d’entendre el servei públic, que els regidors i regidores i alcaldes i alcaldesses són la columna vertebral d’un país que davant els reptes, dificultats i problemes s’esmerça en esdevenir útils per a la ciutadania.

Aquest és el camí que fa anys que el municipalisme emprèn i que estem fermament convençuts en seguir fent. La Diada Nacional també és moment d’alçar la veu i reivindicar més i millors eines, recursos i autonomia pels nostres pobles i ciutats, perquè només així, des de la necessària i eficaç proximitat, podrem contribuir a l’horitzó de pau, de progrés social i econòmic, i de llibertat que ens aplega a totes i a tots cada 11 de setembre.


Visca Tous i visca Catalunya Lliure!

Darrera actualització: 10.09.2020 | 12:41