L’Ajuntament de Tous s’oposa a la instal·lació d’una antena de telecomunicacions 5G al municipi

Dimecres, 15 de juliol de 2020 a les 00:00

Fa mesos l’empresa Telxius Torres España S.L.U. va iniciar els tràmits per instal·lar una antena de comunicacions al terme municipal de Sant Martí de Tous, previsiblement com a part del desplegament de la xarxa 5G que la companyia Movistar està fent arreu del territori. 

Inicialment l’empresa demanava construir-la dins del municipi i en terrenys municipals i l’Ajuntament els va denegar la llicència i l’ús de cap espai públic. Davant la negativa, l’empresa ha optat ara per instal·lar-la als afores, en un terreny de propietat privada pel qual ja ha arribat a un acord amb el propietari, fet que limita el marge d’actuació de l’Ajuntament.

Fa pocs dies l’Ajuntament va aprovar un decret d’alcaldia que ha estat elevat i debatut al Ple municipal d’aquest passat dijous, on l’alcalde fa una sèrie de requeriments a l’empresa per tal que aporti un Estudi d’impacte i integració paisatgística i una autorització administrativa de l’Agència Catalana de l’Aigua respecte la construcció en zona de lleres, i dona al promotor deu dies hàbils per complimentar aquest tràmit.

L’alcalde de Tous, David Alquézar, ha manifestat: “l’equip de govern no som partidaris d’aquesta instal·lació, de dimensions considerables, perquè no és necessària pels nostres veïns i perquè desconeixem els riscos que van associats a aquesta tecnologia. L’Ajuntament serà exigent en el compliment de la normativa i els farem tots els requeriments que calguin”.

Tot i així, els promotors s’acullen a la llei estatal de telecomunicacions 9/2014 que obliga a l’administració a tramitar la instal·lació d’aquestes infraestructures perquè es consideren bàsiques, per tant el propi Ajuntament alerta que, si compleix la normativa, no es podrà impedir la instal·lació de l’antena. Mentre durin els tràmits administratius, l’Ajuntament de Tous s’ha compromès a tractar l’assumpte amb la màxima transparència perquè tots els veïns n’estiguin al corrent.

Darrera actualització: 15.07.2020 | 16:20