L'Ajuntament de Tous celebra el primer ple ordinari telemàtic

Divendres, 15 de maig de 2020 a les 00:00

Aquest dijous dia 14 de maig l'Ajuntament de Tous ha celebrat el seu primer ple ordinari en format telemàtic, i el segon que s'ha retransmès en directe per streaming

Aquí us deixem el recull de punts debatuts i les decisions preses en cadascun dels punts:

Ple ordinari de l’Ajuntament de Sant Martí de Tous 3/2020 de data 14 de maig de 2020. 
 
✅ Punt 1.- Aprovació, si escau, de l’acord que habilita la realització telemàtica del Ple de l’Ajuntament de Sant Martí de Tous i d’altres òrgans municipals.

✔S’aprova per unanimitat amb el vot a favor de tots els grups municipals. 

✅ Punt 2.- Aprovació, si s’escau, de l’esborrany de l’acta de la sessió plenària de 12 de març de 2020

✔S’aprova l’acta del Ple del dia 2 de desembre 2019 amb el vot a favor d’Esquerra Tous i CUP Tous i l’abstenció del grup Junts per Tous donada la seva absència el dia d'aquell ple.

✅ Punt 3.- Informació sobre el Pla de mesures municipals per fer front a la crisi del COVID 19.

👉🏼 l’equip de govern explica les mesures preses fins a data d’avui en el pla de mesures per fet front a la crisi sanitària.

👉🏼 respecte el PLA SOCIAL I ECONÒMIC POST COVID 2019 aquest es basarà en tres pilars:
 
❤MESURES SOCIALS I DE PREVENCIÓ
Es garanteix la plena atenció a les famílies que requereixin d’atenció bàsica, preveient la modificació pressupostària oportuna per donar resposta a totes les necessitats.
 
🧭MESURES DE DINAMITZACIÓ ECONÒMICA
La pandèmia motivada pel virus COVID19 haurà motivat una crisi de greus conseqüències i de futur incert, posant a prova la nostra societat i la seva relació amb l’entorn. 

Cal reforçar les polítiques municipals respecte la producció d'energia sostenible, la salut, l'educació, l'economia, el comerç de proximitat i l'agricultura KM0.

L'Ajuntament recupera la línia de treball iniciada l’any 2010 TOUS EN TRANSICIÓ (el projecte es sumava a un moviment global sorgit a Irlanda l’any 2005 juntament amb aquests objectius), dotant d’eines a les comunitats per suportar el doble desafiament del canvi climàtic i del pic de producció del petroli.
 
Aquest projecte s’ajusta a la resposta necessària a la greu crisi econòmica que s’apropa, fomentant l’economia local amb criteris de sostenibilitat, i engloba diverses línies de treball ja iniciades per l’Ajuntament. 
 
Una de les primeres accions serà una iniciativa de FOMENT DEL COMERÇ LOCAL. 
L’Ajuntament establirà una reserva pressupostaria de 16.000€ que distribuirà a tots els habitatges vals de descompte per a tots els comerços i productors agrícoles que venen al detall del municipi del 10% (en compres de fins a 20€), amb un import màxim de 1.000€ per comerç.
 
📚🎭MESURES CULTURALS – DESCONFINEM LA CULTURA
L’objectiu és ser pioners en l’àmbit cultural, entenent que la cultura és de caràcter essencial per la salut emocional i la formació de les persones. Es treballa amb el pla “Desconfinem la cultura”, sempre adaptant-ho a les condicions dictades per Salut i garantint la seguretat de tots els participants.
 
✅ Punt 4.- Mocions.

4.1. Moció que presenta el Grup d’Esquerra Tous per demanar la flexibilització de les regles fiscals amb la finalitat d’augmentar la capacitat pressupostària del món local.

4.2. Moció que presenta el Grup CUP Tous per a la derogació de la LRSAL i la Llei d’Estabilitat Pressupostària com a mesura necessària per afrontar la nova crisi social i econòmica.  

✔ Ambdues mocions encaminades a exigir més autonomia local i a la flexibilització del control econòmics reglat per l’Estat donant sortida a les necessitats motivades per la crisi social han estat aprovades per unanimitat amb el vot a favor de tots els grups municipals. 

🔈 Punt 5.- Donar compte i ratificar Decrets d’Alcaldia.

🔈 Punt 6.- Precs i preguntes.
A proposta dels grups es debaten els següents temes:

👉🏼 A petició de Junts per Tous, s’explica la situació del consultori local que depèn de l’àrea rural de l’Anoia que en aquest moment ha tancat els consultoris locals i concentra esforços al CAP de La Pobla de Claramunt per atendre la situació motivada pel COVID19. Aquesta és una situació que es reclama des de l’equip de govern però que depèn de l’evolució de la pandèmia. 

👉🏼 La CUP posa de manifest que els hagués agradat votar al ple el Decret de dol oficial arran de la crisi COVID19. L’equip de govern explica que els decrets d’alcaldia no es voten, se n'informa al Ple, i el que tenia sentit era fer-ho ràpid durant la situació d’alarma. 

👉🏼 La CUP manifesta que tot i aplaudir la iniciativa de l’Ajuntament respecte les mascaretes ffp2 repartides als veïns, troben que manca informació respecte el seu ús i durabilitat. L’equip de govern explica el seu ús de 6/8h, posant de relleu que també s’està treballant en la confecció de mascaretes reutilitzables.

Darrera actualització: 15.05.2020 | 12:31