La piscina de Tous no podrà obrir aquest estiu

Dimecres, 3 de juny de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament de Tous ha decidit finalment no obrir la piscina municipal aquest estiu. La decisió s’ha pres després de constatar la impossibilitat de fer complir la normativa decretada pel govern espanyol, com a mesura per impedir la propagació del Covid19 en ple estat d’alarma per l'emergència sanitària.

A l'equip de govern li sap molt greu haver de prendre aquesta decisió i els prejudicis que causarà, ja que les piscines són també un punt de trobada i socialització durant els mesos d’estiu, especialment per a la canalla i famílies.

Les mesures decretades pel govern espanyol impliquen, entre d’altres normes, la reducció a un terç de l’aforament i l’obertura a través de cita prèvia per organitzar els torns entre els veïns, fet que impossibilita cobrar entrades o oferir passis de temporada, ja que sovint s’hauria de limitar o negar l’entrada a veïns, controlar la temperatura de tothom a l’entrada, mantenir els 2 metres de distància entre els usuaris tant dins com fora de l’aigua, tenir gels a disposició dels usuaris, i netejar i desinfectar constantment, tant els equips com les instal·lacions.

Tot aquest seguit d’obligacions, que d’altra banda són adequades per evitar rebrots de la pandèmia, fan inviable l’obertura de la piscina. D'una banda pel gran dèficit econòmic que causaria augmentant la despesa municipal en un moment de caiguda dels ingressos, i d'altra banda per la impossibilitat de fer complir, amb el rigor i responsabilitat que caldria, la normativa imposada.

Darrera actualització: 03.06.2020 | 13:02